Радар ДетекториРевюта

AL Priority (ALP) – Ревю и впечатления

Здравейте. В днешното ревю ще разгледаме лазерният заглушител (Laser Jammer) AL Priority или на кратко както му казват ALP.

Джамера е със страна на произход Хърватия  на фирмата A-ELEKTRONIK D.O.O. (LTD)

В това ревю ще си поговорим на дълго и на широко за самият джамер, с какво се различава спрямо другите марки и в крайна сметка заслужава ли си инвестицията.

С мен се свърза официалният вносител за България и се разбрахме да пробвам продукта и да си дам личното мнение за него.

Време е да поговорим какво представлява ALP, какви функции и екстри притежава и разбира се най-важното да видим как се справя в реални условия.

ALP на пазара се води като ТОП качество в представянето си срещу лазерните уреди за скорост, водят го уреда с най-добра и актуална поддръжка и разбира се, качество на изработката. Тези които следят пазара не може да не се чували за него. На много хора им харесва, но за разлика от конкурентите си, цените на самият джамер са по-високи спрямо другите лазерни заглушители. Моята цел на това ревю днес е да видя, защо цената е по-висока и дали си струва инвестицията. 

Преди да навлезем в самото ревю искам да изясним какви са отделните компоненти на самата система, защото тук има доста разлики  спрямо другите системи.

AL Priority Control Unit (CPU) – Това е главният контолер 

AL Priority Sensor Unit – TX/RX Стандартен сензор който приема и излъчва

AL Priority TX Black Sensor – TX или само излъчващ сензор. Много по-мощен от стандартните сензори

AL Priority HiFi Upgrade Set – Добавя гласово оповестяване при засичане на сигнал

AL Extension Cable – Допълнителен кабел за удължаване при нужда

ALPConnect Module (Gen.2) – Bluetooth модул за свързване към телефона.

ALP Radar / GPS Plugin Rev.2 – Модул за свързване на Радар Детектор към системата

ALP Industrial Grade Flash Drive – USB Flash памет 

AL Splitter – Сплитер 2 към 1 за сензори

Това което имам като компоненти при мен в момента са:

1 Control Unit, 2 AL Priority Sensors, ALPConnect Module, GPS Antenna

Нека започнем с това какво можем да правим с ALP и как се настройва и след това ще продължим към резултатите от живите тестове.

След като си закупите системата, трябва да знаете, че тя пристига само като парктроник. Зa да я активираме в режим на джамер е нужно, да влезете в сайта alpupdate.com и от там да конфигурирате какво да прави системата и след това да свалите готовият файл и да го качите на флашка и да го заредите в ALP системата Ви.

Другият по-лесен вариант е ако притежавате ALPConnect Module, да направите отново конфигурацията през телефона и след това директно през блутут приложението да го качите в системата.

Важно е да знаем, че система закупена от USA няма да работи в Европа и обратното.

ALP системата за да работи са ѝ нужни поне следните компоненти:

1 сензор, 1 контролен блок, 1 GPS приемник.

GPS приемника вече с новите модели е задължителен и без него, системата няма как да работи.

Вариантите и комбинациите при системите на ALP са много и ние няма как в това ревю да обсъдим всички варианти, но ще поговорим за основните. 

При ARH CAM-S1 производителя казва, че  по 1 сензор на страна е достатъчен за заглушаването ѝ. Принципно съм леко скептичен, че ще имате адекватна защита, защото все пак лазерния модул в ARH CAM-S1, не е от най-лесно заглушимите, но в името на тестовете аз съм длъжен да се уверя дали 1 сензор е наистина достатъчен. 

Хубаво на ALP системите е, че кабелите за свързване към контролния блок са на бързи връзки и ако се окаже, че 1 сензор не е достатъчен, не е нужно да прекарвате втория сензор от контролния блок, а можете да използвате сплитер и да включите там двата сензора. Също така ако един сензор дефектира, пак подмяната ще бъде по-лесна с бързата връзка.

Другото което предлага ALP и почти липсва като опция при конкурентите е, че можете да сложите TX Black Sensor  сензор който е в пъти по-силен от нормалните сензори.

С този сензор се заглушават уреди които имат VPR(Variable Pulse Rate) пулсове или така наречените променливи пулсове. Такъв уред е например DragonEye.

Да заглушите DragonEye лазерен уред е почти невъзможно с друга марка джамер. За такъв тип уреди TX Black Sensor-а успешно успява да заглуши.

За нашите условия към момента когато пиша ревюто такъв сензор не е задължително да бъде монтиран, достатъчни са и обикновените сензори.

Време е да минем към най-важното, а то е как се справя ALP в реални условия:

Звуковите индикации които чувате са от телефона ми, понеже е свързан чрез Bluetooth модула. Когато системата Ви е свързана с телефона получавате освен звукови и гласови индикации с какъв уред ви засичат.

Също така при настройките ако активирате PRO MODE, освен стандартните звукови известия получавате и един много характерен звук, само когато сензорите се облъчват.

Можете също и да направите и 3 различни профила с различни настройки и да ги сменяте през контролният уред. 

Ако не притежавате Bluetooth модул или не сте се свързали през телефона ще получавате индикациите от контролното устройство под формата само на звуци. За да може да получавате и гласови индикации е нужно да си закупите AL Priority HiFi Upgrade Set. На външен вид са идентични, с разликата, че вече в самото устройство има порт за включване на допълнителна колонка която да монтирате някъде в купето на автомобила Ви.

При проведените тестове, използвам лазерният уред LTI TruSpeed S, който е вграден в ARH CAM-S1. На практика резултатите от LTI TruSpeed S са 99% идентични от това което ще видите на екрана на истинската тринога ARH CAM-S1. 

При тестовете съм използвал 2 комбинации. Едната е с по 1 сензор на страна и другата е с по 2 сензора на страна. 

При тестовете с по 1 сензор, сензора е поставен по средата на колата !

Както виждате на снимките, сензора е поставен по средата на автомобила с цел да се види дали 1 сензор ще покрие цялата кола.

Продължаваме с инсталацията отзад на колата:

Отзад по същия начин сензора е поставен по средата на автомобила с цел да проверим дали ще има пропуски в този си вид.

И сега да видим как се справя в реални условия:

Преди да изкоментираме видеото пробвах ръчно да стрелям колата от край до край докато се приближаваше към мен и обратното докато се отдалечаваше от мен.

При многобройните опити не успях НИТО ВЕДНЪЖ, да премеря скоростта на автомобила. 

Още по-куриозното при един от опитите при отдалечаване беше, че понеже заради теста автомобила се движеше с около 50-60 км/ч един друг автомобил изпревари тестовия автомобил. При опита да премеря изпреварщият автомобил не можах и на него да му премеря скоростта. Явно вълната от лазерният уред стигаше и до Голфа и заглушаваше и другият автомобил. С това мога да потвърдя, че сензорите са с доста силно излъчване.

С 2 по сензора на страна разбира се, пак никакви проблеми, но щом с 1 успях да я заглуша, то за двата беше ясно какви ще са резултатите.

Сега да се върнем към видеото когато уреда е поставен на трипод.

Виждате, няма абсолютно никакви проблеми дори с 1 сензор в реални условия както поставят обичайно триногата. 1 сензор е напълно достатъчен.

Както виждате на клиповете, системата разпознава уреда както си се казва LTI TruSpeed S, друг път го съобщава като ARH CAM-S1. Това е абсолютно нормално.

Заключение:

След проведените тестове от моя страна, мога да потвърдя това което съм виждал само на клипове и то е, че джамера е наистина номер 1 в момента на пазара.

Дори ако шофирате автобил с размерите на тестовия автомобил Golf 4, с 1 по сензор отпред и 1 отзад не би трябвало да имате проблем. 

Наистина системата е по-скъпа спрямо конкурентите си, но пък 1 сензор е достатъчен за ARH CAM-S1. Тук получавате ТОП качество, ТОП поддръжка както софтуерна така и хардуерна. 

Производителя гарантира, че 1 сензор е достатъчен за ARH CAM-S1 както и вносителя за България. 

Ако сте решили да ивестирате в джамер, то това е системата на която да заложите.

Другото което е, както казах и по-горе, ако един ден се променят нещата и навлезнат други лазерни системи, то винаги системата може да се надгради или промени за да може да се справя и с тях. Това е нещо много важно и другите системи надали ще го предложат. Ако сте си закупили по-евтина система и утре вкарат трудно заглушима система, то вашият джамер ще продължи да работи за ARH CAM-S1, но срещу новата система ще бъде напълно безполезен. 

Не приемайте това ревю с цел реклама, аз не карам никой да си закупи ALP, а си давам личното мнение. Не забравяйте, че аз съм независим тестер. Обичам да казвам и плюсовете и минусите на даден радар детектор или лазерен заглушител. Единственият минус на ALP е само и единствено цената, но както написах по-горе, цената се компенсира с това, че можете да използвате 1 сензор на страна на автомобила. Така, цената се доближава до конкурентите си.

Понеже нещата са много комплексни откъм настройки и варианти, ако имате въпроси можете да се свържете с мен и да обсъдим вашият въпрос. 

Също така ако решите да си закупите ALP, то можете да се възползвате от моята отстъпка.

Видео Ревю:

НОВО! Оферта за монтаж:

Ако желаете да закупите ALP система с отстъпка, използвайте контактната форма или натиснете червеният бутон отдолу, за да се възползвате от отстъпката.

Може да се свържете с мен и на тел 0 8 7 7 7 1 3 6 3 6 Viber/WhatsApp/Telegram

 

 

 

 

 

Искаш да споделиш ?

Напишете коментар