Радар ДетекториРевюта

Радар детектор Valentine 1 Gen 2 – Ревю и впечатления

Здравейте. В това ревю ще разгледаме наследника на Valentine 1 Generation 1Generation 2

В това ревю ще направим директна съпоставка с Gen 1 и дали Gen 2 е по-добър за нашите условия.

Преди известно време Valentine 1 пуснаха така дългоочакваната версия на своя детектор – Генерация 2

За разлика от Gen 1, тук вече Bluetooth-а е вграден в детектора, а не се купува отделно и да се включва в адаптора на захранването му.

Дисплеят вече е с LED технология, няма го потенциометъра за регулиране на звука и този зад него, а има само един бутон. Усилването става чрез 2 бутона отгоре на детектора с + и -.

Като цяло дизайна е идентичен с първата генерация, има си 2 антени отпред и отзад за приемане на радарни сигнали, стойката за самият детектор изглежда идентична с тази от първа генерация, но не мога да потвърдя дали са взаимнозаменяеми, понеже когато пиша това ревю при мен нямам детектор от 1 генерация.

За жалост детектора няма вграден GPS чип и екран на който да следите точната честота. Нещата са точно както при Gen 1 в това отношение. Налага се да свържете детектора с приложението за телефона V1connection за да настройте детектора и да виждате допълнителните неща като точна честота и др.

Детектора притежава нещо което виждам за първи път. Възможно е да се избират честоти на които да работи само и по този начин да се елиминират много фалшиви сигнали. Gen 1 има същата опция, но само когато е свързан с телефона с допълнително приложение. А тук си избираме кои честоти да работят и след това го запаметяваме в детектора и вече приложението не ни е нужно за да работи по този начин детектора.

Това е нещо което изпробвах задължително, малко по-надолу в секцията К банд ще ви разкажа повече.

Време е да започнем с това как се представя Gen 2 в нашите условия и срещу нашите радарни системи.

Х Банд:

Детектора е доста чувствителен на Х банда, точно като предшественика си Gen 1, но има едно голямо НО.

Буквално филтър на Х банда няма. Много фалшиви сигнали на Х банда срещнах докато провеждах тестовете. Gen 1 има и той, но на местата където всички детектори имат, а тук нещата са доста по-зле.

Извънградско ще може да се кара без да свири прекалено много, но поне в София положението е доста зле. За жалост въпреки, че можем да стесним Х банда, Астрите варират в големи граници и няма как да сме сигурни, че няма да изпуснем някоя Астра по пътя.

В заключение за Х банда мога да кажа, че ако има някъде на пътя ще я уловите от достатъчно разстояние, стига района в който да се намирате да няма фалшиви сигнали на Х банда.

К Банд:

Тук нещата стават интересни вече. Както знаете или ако не знаете при Gen 1 на детектора, Кордона се улавя на 100% само и единствено когато К филтъра за фалшиви сигнали е изключен. Когато е включен един път може да свирне, друг път изобщо и да не се обади.

Нещата при Gen 2 са доста различни спрямо Gen 1. Преди да стесня К банда, пробвах да покарам с включен изцяло К банд и определено си има фалшиви сигнали. Има филтър който филтрира сигнали, но не е много силен така да кажем. Прекалено много фалшиви сигнали минават през него.

Силно препоръчвам да използвате детектора в режим All Bogies mode (A mode)

Ако използвате другите режими има голям шанс да изпуснете Кордона, понеже слабите сигнали са заглушени.

Интересното в случая е, че благодарение на приложението V1connection, имам варианта да оставя само диапазони в които аз искам да работи детектора и по този начин да засичам само и единствено примерно Кордона. В случая ние знаем честотата на Кордона, а тя е предимно фиксирана на 24.157GHz и оставих диапазона 24.152 – 24.162. По този начин намалих фалшивите сигнали драстично и вече детектора ще се обажда само и единствено когато даденият сигнал е в този диапазон.

Разбира се, има доста фалшиви сигнали в този диапазон, но определено детектора стана доста по-тих. Повече се чуваха фалшвите сигнали на Х банда отколкото на К банда.

И e време за истински тест срещу Кордон:

Както виждате на видето детектора го хваща прекрасно от предостатъчно разстояние дори в случайте когато снима в гръб. Може би това е първият детектор който пробвам да хваща Кордона в гръб толкова добре.

Но имаме и проблем при детекцита на Кордона, а тя е следната:

При приближаване към Кордона, детектора започва да го хваща добре, но колкото по-близко се приближаваме би трябвало силата на сигнала да се увеличава, а при Gen 2 тя стига максимум до 2 чертичка, в много редки случай до 3 чертичка и то само за секунда най-много. И в повечето пъти когато сме на 50м от Кордона, детектора спира да го засича изцяло. Малко след като го подминем започва пак на 1 чертичка вече в гръб.

Тези неща ги виждате на клипа по-горе. Пробвах със спрян К филтър и мислех, че нещата ще бъдат по-добри, но освен разстоянието от което започва да го хваща, пълненето на скалата и детекцита пред Кордона си остават същите. Разбира се, К филтъра го спрях само за пробата, в реални условия карането със спрян филтър е невъзможно.

Заключението е, че когато стесниме К банда шанса да хванеме Кордона преди да сме му в обсега е голямо и ще имаме време за реакция, но трябва да имаме предвид написаното по-горе. Също така ако Кордона е в гръб пак имаме шанс.

Разбира се, за пълна функционалност е най-добре да държим включен детектора заедно с приложението за телефона.

Laser ( ARH CAM-S1 )

Казвал съм го доста пъти, но пак ще Ви го кажа. Шанса за спасение от лазерната тринога ARH CAM-S1 с детектор е трудно и почти невъзможно, но ако искате все пак да имате някакъв шанс, то това е само и единствено с Valentine 1 Gen 1.

Сега ще видим дали при Gen 2 нещата са същите.

Изненада за всички – Детектора изобщо не разпознава сигнала на ARH CAM-S1 дори да го залепите на 1 ръка разстояние от самата тринога. Фабрично детектора просто не я разпознава.

Бях чел разни теми из форумите, че лазерният модул който използва ARH CAM-S1 в случая е от модела LTI TruSpeed S, който не се разпознава от Gen 2 по някаква причина.

На този проблем нямам никакво обяснение, както и няма никаква достоверна информация в интернет защо така се получава.

Пробвах детектора срещу тестера ми който симулира лазерната тринога, също така и срещу истинска тринога на пътя и резултатите са това. Вижте и видеото:

Препоръчителни настройки:

All Bogies mode (A mode)

Х – ON

K – ON ( Стеснен К банд само за Кордона по-избор )

Laser – ON

K Filter – ON

Видео настройки:

Заключние:

Детекора наистина е хубав и масивен както предшественика си, антените са доста чувствителни, но ние в случая търсим нещо добро и работещо за нашите условия независимо от марката и модела.

Моето мнение е ако сте се насочили към покупка на Valentine 1 Gen 2, по-добре недейте. Детектора не е оптимизиран изобщо за нашите условия и радари. Ако държите на Valentine се ориентирайте към Generation 1 от последните модификации. Там нещата са доста по-добре с Х банда и с лазерната чувствителност.

Видео Ревю:

Искаш да споделиш ?

Напишете коментар