АвтоСвятНовини

Нови табла за измерване на скорост на бул. Черни връх

Видео:

 

✅ Поставихме табла за измерване на скорост на бул. “Черни връх”, които показват веднага скоростта на автомобила Ви, а всички данни (с разбивка за часовия диапазон и булевардите с най-много нарушения) изпращаме всяка седмица на Пътна полиция, за да организират по-добре контрола и да им помогнем да насочат екипите си към най-проблемните места в София.

⚠️ Ето и статистиката – само за 4 денонощия в посоката на движение „нагоре“ към бул.“Джеймс Баучер“ при ограничение 50 км/ч са засечени над 4000 автомобила, движещи със скорост между 50-60 км/ч., но сериозният проблем е, че наред с тях още около 2000 са нарушителите със скорост над 60 км/ч. За съжаление, “рекордьорът“ е преминал със 135 км/ч. в 1 след полунощ. Виждаме също, че имаме отчетени 73 нарушители, движещи се с над 90км/ч. на този участък. В посока „надолу“ към бул.“Арсеналски“ те са над 1000, движещи се със скорост над 60 км/ч. И това се случва от 1 до 4 септември – в дните, в които немалка част от гражданите все още са във ваканция.

🔴 За съжаление, към момента, съгласно действащата нормативна уредба, Столична община не може да налага санкции на нарушителите, движещи се с превишена скорост, за това с подобни технически средства, правим всичко възможно да им помагаме.

❗️Продължаваме да настояваме МВР спешно да закупи и монтира стационарни камери на големите булеварди в София и да организира хайки за спиране на “гонките”, които тормозят гражданите от различни квартали.
p.s. Честотата на видеозаписа и тази на таблото са еднакви, според експертите, затова изглежда сякаш премигва – на живо изглежда много по-добре

Източник: Facebook.com

Искаш да споделиш ?

Напишете коментар