Радар ДетекториРевюта

Радар детектор SilverStone F1 Sochi Z – Ревю и впечатления

Здравейте. Днес ще разгледаме един корейски радар детектор направен предимно за руския пазар – SilverStone F1 Sochi Z

Да уточня в началото, че ще им казвам руски детектори в ревюто за по-лесно, но те са принципно корейско производство.

До сега няколко руски детектора пробвах и всичките имаха проблеми. Бяха или много шумни с лоши филтри или не спираха да говорят в града, на други им липсваше Х банда и т.н.

Този детектор преди да го пробвам лично, бях му гледал клипчета как засича руската тринога Кордон доста прилично. Затова реших да го пробвам и да дам моето мнение за него.

Да започнем с това какво представлява детектора, какви екстри има и след това ще продължим към съществената част.

На кратко какви екстри притежава:

  • GPS чип
  • Сигнатурен разпознаващ триногата Кордон
  • Компактен дизайн
  • Възможност за настройване да изключва радарната част или просто да заглушава звуковите сигнали под зададена скорост
  • Режим който превключва между различните режими в зависимост от вашата скорост
  • При включване в запалката, щепсела му е с гнездо за запалка и не оставате без свободно гнездо примерно за зареждане на телефона.

Детектора е доста компактен, има хубав дисплей който се чете лесно през деня, GPS чип с доста възможности свързани с GPS-а. Принципно база данни за стационарните камери в България няма. За добро или лошо. Предвид факта, че предишните руски не спираха да говорят на всяко кръстовище за камери на светофара и всевъзможни неща, на мен лично ми хареса, че няма база данни и с това детектора е доста тих.

Също така детектора се води сигнатурен и оповестява с текст и глас засичаният радар пред него.

Започваме реалния тест:

Х Банд:

Никакви забележки към Х банда. Има фалшиви на местата на които примерно Cobra RAD 450 също има, нищо фрапантно и съвсем малко. Не съм търсил истинска Астра понеже в София вече няма, а в околието трудно се намира. Също така човека който ми даде детектора за ревюто е засичал Астри на Х банд и каза, че няма никакъв проблем с тях.

Проблема с Х банда е следния. Когато включите градски режим, то този режим реже Х банда. За да имате Х банд трябва да използвате детектора в режим Трасса(Магистрала), а там вече фалшивите на К са доста. За различните режими ще поговоря малко по-надолу.

К Банд:

Тук нещата вече стават малко сложни. Сега ще Ви кажа до какви изводи стигнах. Първо детектора когато е в режим Трасса(Магистрала) засича абсолютно всичко на К банд, но когато включите режим Город 1, то детектора става уникално тих на К банда и тогава при засичане на сигнал изписва К Сигнал, а не просто К. Проблема е както написах горе, че ако Ви трябва Х банда, то режим Город го реже. Затова опитах различни настройки за да бъде използван режим Трасса в града.

В менюто детектора има настройки за чувствителност на радарната част. Опциите са от 1 до 3. Когато използвате опция 3, имам чувството, че детектора спира абсолютно всички филтри на К банда и става неизползваем дори на магистрала. Свири на всичко живо. Коли, камиони, врати и т.н. Пак да кажа, че говоря в момента само за режим Трасса(Магистрала). 

Разковничето дойде, когато намалих чувствителността от 3 на 1. Когато намалите на 1, детектора включва някакви филтри на К банда и става използваем в градска среда. Има фалшиви сигнали, не е като да няма, но няма нищо общо с чувствителност на 3. Когато включите чувстителност на 2, вече фалшивите стават малко повече, но пак не е прекалено фрапантно. При чувствителност на 1 и избиране да заглушава звукови сигнали под определена скорост, детектора става доста приятен за каране. Също така извънградско можете да го карате почти без фалшиви сигнали на чувствителност 1 и 2. 

Разбира се, това важи само когато ви трябва Х банда в града. Ако сте сигурни, че нямате Астра или друга цивилна кола на Х банда, то тогава включвате режим Город 1(Градски 1) и чувствителност 3 и детектора става уникално тих.

Да поговорим всеки режим какво прави:

Трасса – Магистрален. Засича всички бандове.

Город 1 – Градски. Изключва Х банда, хваща само евентуално истински радарни сигнали на К, също и сигнатурни радари.

Город 2 – Засича само сигнагурни радари, без други на К. Изключва и Х банда.

Город 3 – Оповестява само по GPS точки. Нищо друго не засича.

Смарт – Сменя режимите според скоростта. Определяте от менюто при каква скорост да сменява режимите.

Детектора притежава една уникална поне за мен екстра. Когато засече Кордон тринога, няма да изписка просто К банд и да се чудите дали е реален сигнал или поредния фалшив, а ще ви оповести с текст и гласово, че това е сигнала на Кордона. Можете да видите в клипа отдолу:

Срещу Кордон:

Виждате за какво говоря. Много добро представяне срещу Кордона, дори с минимална радарна чувствителност на 1 при различните режими. 

С това моите тестове приключиха на К банда.

Лазерната тринога ARH CAM-S1:

За съжаление, не разпознава нейният сигнал дори и да сте пред нея. Както знаете срещу нея решението е само джамер, но дори да Ви снима, няма да разберете. За мен не е критерии това, но за друг може да е и за това Ви казвам, че не я разпознава.

Недостатъци:

– Дисплея не е от най-качествените и се виждат нагорели пиксеки. Нищо фрапатно което не пречи, но да го имате предвид

– Усещането на детектора е като евтина пластмаса

Заключение:

Мисля, че това е достоен наследник на детектора който аз много харесвам Cobra RAD 450.

За Кордона до сега не съм пробвал нещо по-добро, имате си оповестение, че е той. Х банда с малко настройки при чувствителността става използваем ако Ви трябва.

Филтъра в градски режим е уникален и не съм срещал по-добър до сега в никой детектор. Явно руснаците напредват в изискванията си за детекторите и корейците са започнали да им правят качествени детектори.

Също така за нашите условия в които се намираме в момента с триногата Кордон, все още използващите се Астри, то този детектор е добър избор. Лазерната тринога я изключваме, там единствено Valentine 1 Gen 1 евентуално може да Ви даде някакво предимство преди да сте ѝ в обсега, затова не мисля, че това, че Сочито не я засича е някакъв проблем който да Ви откаже от него.

Гледах има и вариант Sochi PRO който показва и честотата на дисплея което е още един бонус.

Сега ако навлезнат други системи на К банд които не са руско производство, вече може да се променят нещата, но определено за момента, Ви препоръчвам да се сдобиетe с по едно Sochi Z.

Цената му е от порядъка на 230лв, което за това което предлага си е направо смешна. Разбира се, това е цена без доставки, евентуално митници и т.н.

Явно решението ни ще дойде от някой руски детектор, понеже американските се дънят срещу Кордона, а и филтрите им не са от най-оптималните поне за нашите условия тук в България.

Видео Ревю:

Ъпдейт 04.12.2023:

След разговор с руснаците се оказа, че детектора може да засича Кордон триногата и при спрян К банд.

С тази си настройка превръщате вашето Сочи в уникално тих детектор без да губите Х банда. 

Избирате режим Трасса и след това изключвате К банда и получавате засичане на Кордон триногата и засичане на Астрите на Х банд, понеже ако включите градски режим Город 1 или 2, губите Х банда. А с тази настройка която ви казвам, получавате и двете.

Видео:

Искаш да споделиш ?

2 thoughts on “Радар детектор SilverStone F1 Sochi Z – Ревю и впечатления

  • Драгомир Дрехарски

    Къде мажем да купим този детектор?
    Благодаря

    Отговор

Напишете коментар