Радар ДетекториРевюта

Радар детектор Radenso DS1 – Ревю и впечатления

Здравейте. Днешното ревю ще бъде за радар детектор – Radenso DS1

Детектора е нов модел на фирмата Radenso. Сглабя се от корейската фабрика Attowave.

Първите ми впечатления когато го взех бяха доста добри. Хубав масивен детектор с голям дисплей, с вложена доста мисъл при проектирането му. Софтуера доста интуитивен и лесен за настройка. Детектора има и Bluetooth с който можете да го свържете с приложението Radenso Nexus и от там да настройте също детектора и да виждате в реално време какво засича и т.н.

Определено хубав американски детектор. Но може би точно от думата американски ще дойдат проблемите с които се сблъсках и до какви изводи стигнах. За тях след малко 🙂

Какви екстри притежава детектора:

  • Възможност за запаметяване на фалшиви сигнали
  • GPS с доста възможности, стационарни камери (база данни за БГ разбира се няма), възжмоност да не издава звуков сигнал под определени километри, камери за червени светофари и т.н.
  • Bluetooth чип за сдвояване с мобилен телефон с тяхното приложение.
  • Голям дисплей който лесно се чете дори в слънчево време
  • Възможност за настройка за приоритетни сигнали
  • Засичане на MRCD радари
  • Възжмоност да се настройва всеки банд колко да бъде чувствителен
  • Смяна на цвета на дисплея
  • Много удобна магнитна стойка за поставяне и махане

Общо взето доста хубави екстри, но е време да поговорим как се справя тук в нашите условия.

Пускам детектора, правя малко настройки и го слагам на стъклото.

Първо впечатление. Супер мега чувствителен детектор. Може да надуши от стотици метри датчиците на автоматичните врати.

Веднага свалих чувствителността на минимум на К банда. При версия 1.07 с който е детектора който пробвах, максимума за намаляне на чувствителността е 50%. При версия 1.11 имате вариант да намалите до 30% К банда. 

Дори и на 50% процента детектора е пак прекалено чувствителен и доста шумен в града.

При пряка съпоставка с Uniden R7 и 60% на К банда, Radenso-то е доста по-шумен.

Когато се включат двата филтъра K Filter и TSR се намалят фалшивите сигнали, но пак не е достатъчно.

Общо взето в града е кошмарно пътуването с този детектор на К банда.

Дойде време за реален тест на Кордон триногата на К банд:

Ами от клиповете виждате сами. Непостоянство в засичането на Кордона. С включени филтри шанса да Ви свирне е може би 5-10% и то късно. При изключени филтри пак непостоянство. 

С две думи забравете за нормална детекция срещу Кордона с този детектор. 

При тоновете фалшиви сигнали и при представянето му срещу Кордона използването на К банда в града губи абсолютно всякакъв смисъл. Дори екстрата да не издава звуков сигнал под зададени километри пак не може да Ви спаси. А и това, че за да имате все пак някакъв шанс за реална детекция на Кордона трябва да бъдат изключени филтрите, го прави още по-шумен. 

Също така и доста фалшиви освен от Маздите, то и от Мерцедеси и други марки. Принципно с изключени филтри е нормално да се случва, но примерно Uniden R7 с изключени филтри няма такива проблеми освен с Маздите.

Както виждате от проведените тестове на К банда нещата са много зле. С това моят тест на К банда приключи.

Време за Х банд:

Реална Астра не можах да открия, но от приятел който има същия модел, ми каза, че е засичал Астра и е имало детекция. Щом има детекция на Х от Астра, то тогава не би имал проблем с тях.

Проблема с Х банда е друг. Детектора има ТОНОВЕ фалшиви на Х банда в града. Този детектор няма абсолютно за мен никакъв филтър на Х банд. Това е детектора който съм пробвал с най-много фалшиви на Х банд и то с намалена чувствителност на 50%.

Явно понеже в USA почти не се използва Х банда, никой не си е направил труда да тества какво е положението там или пък просто те там нямат нашите уреди които предизвикват тези фалшиви сигнали.

Uniden R7 и той има фалшиви на Х, но определено положението при Radenso-то е много по-зле.

С фалшивите на К и с фалшивите на Х си представете каква какафония е в колата. 

Време е за лазерната ARH CAM-S1:

Детектора разчита сигнала на лазерната тринога ARH CAM-S1. Все пак в някоя ситуация може и да Ви свирне преди да влезете в обсега ѝ. За там както знаете, шанса за ранна детекция с детектор е почти нулев, но поне засича сигнала за разлика от други детектори.

Фалшиви на лазер докато изпробвах детектора при мен нямаше. Поне там нямаше за разлика от К и Х :mrgreen:

Заключение:

Уникален детектор в който наистина е вложен умисъл и също така добре изпълнен, но определено не и за нашите условия тук в България. Пълна филтрация на Кордона, тонове фалшиви сигнали на К и Х банда. Просто неизползваем в градски условия.

Целта все пак на детекторите е когато свирне, ти да натиснеш спирачка и да намалиш скоростта. А когато той писука нон-стоп, в един момент спираш да му обръщаш внимание и свикваш с фалшивите. Тогава вече има шанс да изпуснеш истински радар.

Моето мнение е да избягвате по всякакъв начин покупката му в момента. След време ако някой поработи по филтрите му за импулсните радари като Кордона, да се сложи някакъв филтър на Х банда, то тогава може да се замислите за покупка. Но това поне за мен няма да стане никога защото в USA радарите които се използват от тяхната полиция са абсолютно различни от това което имаме ние и в частност руските разработки. Нито някой ще се занимава с Х банда при положение, че е не изчезване там, нито пък имат достъп до радари от типа на Кордон за да могат да измислят начин да не бъде филтриран.

Благодаря на всички за отделеното време.

Видео Ревю:

Искаш да споделиш ?

Напишете коментар