АвтоСвятНовини

FAKE NEWS: Камерите на ТОЛ вече заснемат и за превишена скорост !

Здравейте приятели, от днес започна да се върти новина, че камерите на ТОЛ управлението заснемали и за превишена скорост. Казаха го по новините, радиото, всички онлайн вестници и т.н.

Това към днешна дата е една абсолютно ФАЛШИВА новина, целяща да стресне всички шофьори и разбира се, да си допринесе трафик към сайтовете.

Как е написана новината в уеб сайтовете:

Камерите на тол управлението вече заснемат и превишената скорост, съобщи Георги Темелков

Сега да прочетем вече вътре в нея какво точно пише:

Софтуерът на тол управлението разполага с 50 мобилни, 295 стационарни и 100 претеглени в движение контролни точки, които вече заснемат и превишената скорост. Това каза директорът на Националното тол управление (НТУ) Георги Темелков днес на брифинг в сградата на Националното тол управление, на който бе демонстриран начинът на работа на електронната система за събиране на пътни такси.

Снимковият материал, който системата предлага при нарушение за висока скорост на пътя, ще включва четири снимки. „Тестовете показаха, че програмата може да бъде сертифицирана след малки софтуерни промени“, каза още Темелков и обеща: „Ще ни отнеме време, но сме на път да успеем и с това въведение“. Очаква се Българския институт по метеорология да сертифицира софтуера за превишена скорост на НТУ.

И какво виждаме в крайна, сметка, че програмата може да бъде сертифицирана някога от БИМ ама да видим дали и кога. 

Така, че драги читатели, не се подвеждайте по тези фалшиви новини.

Разбира се, сигурен съм, че аз съм единственият сайт (човек) който направи разбивка на прочетеното и ще публикувам истината, а не копи пейст нещо от интернет. 

Както виждате в последно време излизаха доста заглавия и за камери и т.н. но аз не бързам да публикувам нещо без да съм сигурен, че то ще бъде точно така, а не е поредния слух.

Разбира се, ако стане това от новината реалност ще пусна нова статия в която ще го обява публично.

ВИДЕО:

Последна редакция: 17.11.2023

Искаш да споделиш ?

2 thoughts on “FAKE NEWS: Камерите на ТОЛ вече заснемат и за превишена скорост !

  • Сертифицирането на камери за превишена скорост се осъществява от института по метрология, а не метеорология.

    Отговор
    • Да точно така, още една глупост са написали в сайтовете 🙂

      Отговор

Напишете коментар