АвтоСвятРадар ДетекториРевюта

Радар детектор Snooper 4Zero – Ревю и впечатления

Здравейте, може би, това ще бъде най-краткото ревю което съм правил на детектор 🙂

На теория се очакваше да бъде обещаващ. Вграден GPS, също така има стационарните камери. Не са много екстрите, но да кажем нормални.

До тук добре, поставих го на стъклото и започнах да карам да видя как е с фалшивите сигнали, има ли ги и т.н.

Първото нещо което ми направи впечатление беше, че близко до вкъщи има една автоматична врата която детекторите до сега я улавят винаги. Тръгнах аз към вратата и изненада, никаква реакция на К банда. Проверих пак дали е включен К банда на детектора и след като се уверих, че е включен си казах „перфектен филтър или нещо не е както трябва“.

След като покарах още известно време на места с обичайни фалшиви сигнали на К банда, детектора мълчеше и не издаваше нито звук.

След като се прибрах реших да направя и един тест с радарния ми пистолет Bushnell. Принципно никога не стрелям директно в детектора с него, понеже от близко разстояние е възможно нещо да се повреди и стрелях в стената в стаята. Направи ми впечатление, че трябва да минат 2-3 секунди докато детектора започва да реагира на К банда и то съвсем слабо на първа скала. Би трябвало да напълни догоре скалата както правят другите детектори. Чак когато завъртях пистолета срещу него напълни скалата и то доста мудно.

Веднага ми светна лампата, че или детектора е дефектен или просто модела не го бива на К банда.

Реших да направя още един тест със знак за скорост на К банд. Този знак излъчва доста силно сигнал и с другите детектори които съм пробвал, разстоянието от което започват да го засичат е над 1км.

Вижте как се справи Snooper 4Zero срещу този знак:

Както виждате в случая детектора започва да реагира на сигнала на знака на има няма 50м от него. В сравение с другите детектори по над 1км, не знам какво да кажа.

След това покарах още известно време из града и абсолютно никъде не му чух гласа.

Предвид тези резултати, сметнах, че изобщо няма смисъл да търся Кордона за тест, при положение, че той е на К банд.

С това приключих с К банда – резултат – кръгла 0

Реших да тествам дали улавя лазерния сигнал на ARH CAM-S1. Първо пробвах с лазерния симулатор и веднага имахме резултат – НЕ

Интересното беше, че пробвах и симулации на още 3-4 лазерни уреда, на които също изобщо не реагира.

Пробвах го и срещу лазерната тринога на пътя – НЯМА РЕАКЦИЯ

Приключваме с лазерния сензор – резултат – пак кръгла 0

И последно реших да го пробвам срещу Астра със система TFR1-M на Х банд.

В този случай изкарах голям късмет, че радара на Астрата беше включен постоянно, а не стреляше произволно. Веднага Ви казвам, че разбрах това понеже ми беше включен и Escort Passport 9500ix в този момент горе при огледалото, но беше с намален звук до край. Нарочно го бях оставил включен, понеже, след тестовете с другите бандове, исках да видя, реагира ли на Х банд когато и Ескорта реагира или ще реагира по-късно. Много е грешно, да държите 2 детектора включени по едно и също време, но просто за да се уверя, че Астрата излъчваше сигнал, нямаше как да го изключа. 

Ами шок пореден – НИКАКВА РЕАКЦИЯ, дори пред самата Астра.

С това приключи моят тест на Snooper 4Zero и резултатите са това.

Не знам дали детектора е дефектен или модела е много зле, но поне срещу Астрите на Х банд трябваше да реагира дори и пред нея. Радара им е със силно излъчване и поне трябваше да се обади на 1 чертичка.

Съвете ми е да избягвате този модел, освен ако не го тествате преди това.

 

 

 

Искаш да споделиш ?

Напишете коментар