Разни

Xiaomi Redmi S2 проблем с WiFi и Bluetooth

Наскоро се сдобих с един смарт часовник и до тук добре. Свързах го с моето Xiaomi чрез Bluetooth и всичко заработи като по часовник…. но не съвсем.

WiFi скоростта на телефона падна до смешните 2-3mbps при налични 40-50mbps.

След кратко търсене в Гугъл се оказа, че проблема го имат много хора с марката Xiaomi и то с различни модели.

Оказва се, че Bluetooth и WiFi чипа е един и при използването на двете връзки едновременно се получава бъг.

Намерих вариант със спирането на един от сървизите на Google с който много хора твърдят, че са си решили проблема, но за да се спре този сървиз телефона трябва да бъде руутнат. Единствения шанс за решаване на проблема без руут е с преминаването от 2.4GHz на 5 GHz. Но за да стане това, телефона и рутера трябва да го поддържат. За жалост моят телефон не поддържа 5GHz и реших да руутна телефона с надеждата да си реша проблема.

След известна играчка го руутнах и следвах стъпките за спиране на дадения процес. Спрях го и НИЩО не се промени след спирането. Бавната скорост на WiFi си остана при свързването на смарт часовника. Искам да вметна, че проблема не се получава само със смарт часовник, също така важи и за безжични слушалки примерно.

Единствено Bluetooth връзката не повлиява на скоростта когато е свързано хендсфрито за разговори.

С тази статия искам да ви предупредя при закупуването на Xiaomi телефон да тествате предварително ако използвате блутут смарт джаджи или слушалки.

НЕ винаги руута и спирането на „NearbyMessagesService“ в Google Play Services върши работа. Моят телефон е жив пример.

Така, че приятели имайте си едно на ум при закупуването на телефон с марката Xiaomi.

Update 11.12.2020: 

След ъпдейт до MIUI 12.0.2.0 проблема е решен. Забавянето на WiFi скоростта при включен Bluetooth е сведена до минимум. Все пак при закупуване на смартфон с марката Xioami изпробвайте вашите Bluetooth аксесоари.

Искаш да споделиш ?

Напишете коментар