АвтоСвятРадар ДетекториРевюта

Какво е Laser Jammer и как действа ?

В тази тема ще се опитам да обясня как действа лазерния заглушител ( laser jammer ).

Лазерния пистолет или устройство използва светлинен поток който се отразява във вашата кола и премерва дистанцията .

На база разстоянието и времето за което се връщат импулсите се изчислява скоростта.

Нормалните лазерни устройства използват светлинни импулси примерно 100 импулса за 1 секунда без промяна. Всяко устройство използва различни импулси за време. По това може да се разбере устройството с което ви облъчват. Има една марка DragonEye която използва различни алгоритми и е по-трудна за заглушаване, но сега няма да навлизаме в толкова много подробности.

На първо място, лазерното заглушаване не е просто при засичане на лазерен сигнал да връща импулси без никаква логика към лазерното устройство.

Ето едно гифче как работи лазерния пистолет без заглушител:

 

А тук се вижда когато имаме заглушител :

 

Ако отворите първата картинка в началото на статията ще видите обяснение как се добавят объркващите импулси.

Започвам кратко обяснение, дано разберете какво искам да кажа 😀

Така, лазерното устройство изпраща светлинен лъч към вашата кола. До тук добре. Ако нямате инсталиран заглушител, отражението се връща в лазерното устройство и вие сте засечен и ви се показва скоростта.

Когато имате заглушаващо устройство се променят някой неща. При достигане на светлинния лъч към вашата кола, заглушителя добавя объркващ импулс преди обратния лъч. Първите няколко обратни импулса не са заглушени, за да може заглушителя да разбере точното устройство с което ви облъчват и да знае кога да пуска объркващ импулс. Всичко се свежда до прецизни времеви импулси. Объркващия импулс се добавя точно преди истинския, но в различни интервали за да се симулират различни разстония.

Примерно когато нямате устройство е логично при постоянните импулси разстоянието да намаля прогресивно надолу, но когато имате заглушител не се получава това и устройството получава сигнал, че се движите напред назад в големи разстояния и просто няма как да се измери скоростта коректно. Общо взето това е в общи линии как работи лазерния заглушител или наречен Laser Jammer. 

Тук в този клип на английски е обяснено кратко това което съм написал:

 

А тук е обяснено как работят Brute Force заглушителите или преведено на български с груба сила

 

Искам да Ви кажа, че не съм толкова спец по темата и може нещо да не съм обяснил като хората или да не е на 100% така. Ако имате въпроси или мислите, че съм сгрешил в обясненията, оставете коментар и ще коригирам статията. 

Искаш да споделиш ?

One thought on “Какво е Laser Jammer и как действа ?

  • ПЕРФЕКТЕН В АНАЛИЗА, КАКТО ВИНАГИ! ПРЕКРАСЕН САЙТ! ПОЗДРАВИ! БЛАГОДАРЯ ВИ!

    Отговор

Напишете коментар