BMW E46 BlackМоят гараж

Интериорно обновяване на 46цата – Светло сиви лайсни – White Aluminium

Здравейте приятели, реших да обновя цвета на старите ми лайсни в 46цата. Оригиналните бяха позахабени, надрани и това тъмно сиво. определено затваряше колата.

Ето как изглеждаше вътре колата със старите лайсни:

Да започнем с процедурата по обновяването:

Понеже тези лайсни имат едно гумено покритие което е ужасно за махане, препоръчвам да си купите следните материали:

Бутилка Meglio

Шкурка във вид на плат ( забравих ѝ точното име, сив твърд плат като мокет )

Спрей Very Well – 9006 White Aluminium 

Обезмаслител или спирт

Процедурата:

Сваляте една по една лайсните, на щипки са и падат доста бързо, тази при скоростите се сваля след като вдигнете кожения калъф на скоростите и се държи на няколко рапидки самта лайсна. Проблема е с тази лайсна на волана, там процедурата е по-сложна. Сваля се целия волан и след това се сваля. Има клипчета в ютюб с подробно описание как се сваля волана, като цяло не е нищо сложно.

След като сте свалили лайсните, препоръчвам преди да почнете да ги пръскате с Меглио да излезете навън, понеже се отделят доста пари от Меглиото и не е хубаво да ги вдишвате.

Взимате един леген и започвате да пръскате с Меглио върху лайсните или ги потапяте в слой Меглио. Изчаквате няколко минути и започвате с платнената шкурка да търкате. Ще видите как гуменото покритие започва да се рони и отдолу стават черни лайсните. Повтаряте процедурата докато не станат хубаво черни и не падне цялото покритие върху лайсните.

След като сте свалили покритието, обезмаслявате със спирт примерно, изчаквате малко и започвате да ги пръскате със спрея. Правите няколко ръце, изчаквате 30 мин да изсъхнат хубаво и ги връщате на място.

А резултата е този:

Колата е много по-свежа и приятна отвътре.

Ако имате въпроси, питайте в коментарите, ще се опитам да отговоря при първа възможност 🙂

Можете да ме намерите на следните места:

Facebook

YouTube

Instagram

Искаш да споделиш ?

Напишете коментар